Γίνε και συ ένας από τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην τελετή λήξης των Special Olympics!
Αν είσαιΟδηγός ή Μεγ. Οδηγόςκαι θέλεις να λάβεις μέρος εθελοντικά στηντελετή λήξης των Special Olympicsπου θα γίνει στις4/7/2011στοΚαλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο,δήλωσε συμμετοχήέως τηνΤρίτη 12 Απριλίουστη Γραμματεία του Τμήματος Ανάπτυξης στο ΣΕΟ. Οι πρόβες θα γίνουν στα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Ελληνικό, στο χώρο της Ξιφασκίας.
Οι πρώτες πρόβες είναι :
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4 5ΜΜ και για 3 ώρες περίπου στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 19/4 5ΜΜ ""
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5 3ΜΜ ""
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΒΩΝ ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5. ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ
Ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών πραγµατοποιεί κάθε χρόνο Πανελλήνια Συνάντηση για τα παιδιά και τα Στελέχη του. Φέτος, η Συνάντηση θα πραγµατοποιηθεί στην Αττική το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, µε τη συµµετοχή περίπου 350 Μεγάλων Οδηγών και Στελεχών.
Κεντρική Ιδέα και Σύνθηµα της Συνάντησης είναι το: “Πήρα κόκκινα γυαλιά, και όλα γύρω... τα βλέπω!” Συµµετέχω και νοιάζοµαι. Ανακαλύπτω, αποφασίζω. Προγραµµατίζω και παρεµβαίνω. “... στη ζωή µου συµµετέχω!” Στόχος της Πανελλήνιας Συνάντησης για τους Μεγάλους Οδηγούς και τα Στελέχη είναι να αναδειχθεί η στάση του ενεργού πολίτη ως εφόδιο ζωής που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής κάθε ανθρώπου και της κοινωνίας.
Περιγραφή του σκεπτικού της ∆ράσης Το πρόγραµµα της πανελλήνιας συνάντησης αποτελείται από δύο βασικά µέρη. Πρώτο µέρος: Το Σάββατο 16 Απριλίου, σε συνεργασία µε εξειδικευµένους φορείς και ειδικούς, οι Μεγάλοι Οδηγοί και τα Στελέχη, χωρισµένοι σε µικρότερες οµάδες (τις Οµάδες Ενδιαφέροντος) θα ασχοληθούν µε 4/14 συγκεκριµένες δράσεις προσφοράς, σε διάφορα µέρη της Αττικής. Οι δράσεις προσφοράς των Οµάδων Ενδιαφέροντος χωρίζονται σε τρεις θεµατικές ενότητες: 1. Πολιτισµός 2. Περιβάλλον 3. Κοινωνικές οµάδες στο περιθώριο
Οι Μεγάλοι Οδηγοί και τα Στελέχη, ανάλογα µε τα ενδιαφέροντά τους, επιλέγουν µία δραστηριότητα και µέσα από βιωµατική δράση εµβαθύνουν στη γνώση και εντείνουν την εµπειρία που έχουν γύρω από το θέµα µε το οποίο θα ασχοληθούν. ∆εύτερο µέρος: Την Κυριακή 17 Απριλίου, σε συνεργασία µε ειδικούς της διαχείρισης ανθρώπινου δυναµικού, οι Μεγάλοι Οδηγοί και τα Στελέχη θα επισηµάνουν και θα καταγράψουν τις δεξιότητες που ανέπτυξαν µέσα από τη συµµετοχή τους στις δράσεις της προηγούµενης ηµέρας, δηλαδή τις δεξιότητες του Ενεργού Πολίτη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η σύνδεση των δεξιοτήτων αυτών µε τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε οι νέοι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, έτσι όπως αυτή φαίνεται να διαµορφώνεται τα επόµενα 10-15 χρόνια, αλλά και στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής γενικότερα
Το Ραντεβού μας
Πότε: Σάββατο πρωί 9.00π.μ. άφιξη στον χώρο και 9.30 π.μ. άνοιγμα της Συνάντησης
Πού: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα
Πώς φτάνουμε εκεί:Με το μετρό, κατεβαίνουμε στη στάση «Κεραμικός»
Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα επιστρέψουμε περίπου στις 17:30 στην Εστία μας.
… και μη ξεχάσεις τα «άχρηστα σου»!
Μεγάλη αναταραχή στην αυλή της κυρά-Καλλιόπης!
Όλες οι γλάστρες στη σειρά περιεργάζονταν τα νέα αποκτήματα του εγγονού της, του Λάμπρου. Με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά απόθεσε περιχαρής ένα σωρό από «σαβούρα», όπως την αποκάλεσε η γιαγιά του. Οι γλάστρες συμμερίζονταν το πανικό της Καλλιόπης… από πού ξεφύτρωσαν αυτά; Και τι δουλειά είχαν στην αυλή μαζί τους;
Ο Λάμπρος μούτρωσε… είχε βρει τόσα όμορφα αντικείμενα στη βόλτα του: ένα παλιό μπαουλάκι, ένα μεγάλο κονσερβοκούτι «Κύκνος», παλιά σύρματα, γυάλινα μπουκάλια, πολλά γυάλινα μπουκάλια κι ένα ξύλινο κουτί γεμάτο με βιβλία… και το καλύτερο που το κρατούσε δώρο για τη γιαγιά του: ένα σπασμένο καθρέπτη με μια κορνίζα χρυσαφένια με σκαλιστά αγγελάκια.
Είχε τόσες ιδέες για αυτά τα «σκουπίδια». Τα μπουκάλια θα τα έκανε κρεμαστές – γλαστρούλες, τα σύρματα θα τα έκανε αχινούς και κοσμήματα για την αδερφή του και το μπαουλάκι …αυτό το μπαουλάκι πολύ του άρεσε! Θα το έκανε γλαστρούλα για το μπαλκόνι του.
Θύμωσε ο Λάμπρος και με τη γιαγιά του και με τις γλάστρες.
Ώσπου να ετοιμαστεί το μεσημεριανό φαγητό, ο Λάμπρος είχε φτιάξει τον κηπάκο της γιαγιάς, κούκλα! Τα μπουκάλια κρέμονταν από ψηλά… ο «Κύκνος» φιλοξενούσε μια ορτανσία ξιπασμένη, το μπαούλο γέμισε με μαρούλια, η κορνίζα είχε τις ζωγραφιές του Λάμπρου και της αδερφής του, και να σου κι ο Λάμπρος στο πάτωμα να διαβάζει τα βιβλία ευτυχισμένος… και πώς να πεις όχι σε αυτό το χαμόγελο! Άλλωστε μπορεί να είχε γεμίσει από σκουπίδια, παράλληλα όμως ήταν καινούριος! Ακόμα πιο όμορφος! Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί;
Δίνοντας ζωή σε κάτι που πάει για πέταμα κερδίζεις μια ιστορία: την ιστορία του, κι αρχίζεις μια δική σου ιστορία μαζί του!
Φέρε τα «σκουπίδια» σου, πού ξέρεις... μπορεί κάποιος άλλος να αρχίσει μια ιστορία μαζί τους!
… για όλους όσους συμμετέχουν στην Πανελλήνια Συνάντηση του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών
από το 2ο Πλήρωμα Κηφισίας
«Ο χώρος "Τεχνόπολις" αποτελεί σήμερα όχι μόνο ένα ζωντανό μουσείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και απαράμιλλης αρχιτεκτονικής, αλλά και ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Η "Τεχνόπολις" λειτουργεί από το 1999 και είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι και, προς τιμήν της ελληνικής ποίησης, οκτώ από τα κτίρια που λειτουργούν στον χώρο της φέρουν το όνομα ισάριθμων μεγάλων Ελλήνων ποιητών. Σύμβολο της το πρωτότυπο γλυπτό "Η Σφαίρα της Χιλιετίας", έργο του Νίκου - Γιώργου Παπουτσίδη, που απεικονίζει την υδρόγειο σφαίρα να περιβάλλεται από κλάδους ελιάς και συμβολίζει την ευχή και την ελπίδα να κυριαρχήσει η ειρήνη και η ανθρωπιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Φωταερίου που ιδρύθηκε το 1857, συνολικής έκτασης 30 περίπου στρεμμάτων, γνωστό ως Γκάζι, δίπλα στον Κεραμεικό και κοντά στην Ακρόπολη. Η σταδιακή μεταμόρφωσή της σε κέντρο μάθησης και φιλοξενίας εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος (μουσικές, εικαστικές, θέατρο, ποίηση, χορός, ημερίδες, σεμινάρια, παρουσιάσεις για την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία), δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε ένα χώρο γεμάτο εικόνες, γνώσεις, και συναισθήματα. Η γοητεία μιας άλλης εποχής, που αποπνέει ο χώρος με τα φουγάρα, τα θεόρατα καζάνια (αεριοφυλάκια), τις καμινάδες και τους φούρνους "συνωμοτεί" ευλαβικά στο να καθιερωθεί ως "εργοστάσιο" προστασίας και παραγωγής της τέχνης, αφού ακόμη και ετυμολογικά η λέξη gas (προέρχεται από την αρχαία γερμανική galist, αργότερα geist) σημαίνει πνεύμα.»